شما می توانید در این پست با موضوع «اضافـه بنـای زائد بر پروانه واقع در حوزه استفاده از اراضی تجارتی و صنعتی و اداری » آشنا شوید
این مورد یکی از موارد صلاحیت ذاتی رسیدگی کمیسیون های ماده صد شهرداری ها می باشد که ذیلا به آن اشاره مختر مینماییم:
کمیسیون در مـورد اضـافـه بـنـا زائـد بـر مسـاحت مندرج در پروانه ساختمانی واقع در حـوزه استفاده از اراضی تجارتی و صنعتی و اداری کمیسیون می تواند با وجود ضرورت حکم به قلع اضافه بنای ایجاد شده بدهند
کمیسیون در مـورد اضـافـه بـنـا زائـد بـر مسـاحت مندرج در پروانه ساختمانی واقع در حـوزه استفاده از اراضی تجارتی و صنعتی و اداری کمیسیون می تواند در صورت عدم ضرورت قلـع اضافه بنا با توجه به موقعیت ملك از نظر مکانی ( در بر خیابان های اصلی یا خیابان های فرعی و یا کوچه بن بـازيـا بن بست ) رأی به اخـذ جریمه ای که متناسـب بـا نوع استفاده از فضای ایجاد شـده و نوع ساختمان از نظر مصالح مصرفی باشـد تعیین و شهرداری مکلف است ان را اخذ نماید.
شهرداری مکلف است براساس حکم صادره نسبت به وصول جریمه که نبـایـد از حداقل دو برابر کـم تـرو از چهار برابر ارزش معاملاتی ساختمان برای هر متر مربع بنـای اضافی ایجاد شده بیش تر باشـد اقدام نماید. در صورتی که ذینفع از پرداخت جریمه خودداری کرد شهرداری مکلف اسـت مجـدداً پرونده را به همان کمیسیون ارجاع و تقاضای صدور رأی تخریب را بنماید . کمیسیون در این مورد نسبت به صدور رأی تخریب اقدام خواهد نمود .
در مـورد ساختمان های غیر مجازی که قسمتی از آن مسکونی و قسمتی تجاری اسـت بـرای بـنـای مسکونی بـه حسـب خـود و بـرای بنای تجـاری نـیـز طبـق میزان جريمـه ى مقـرر قانونـی بـرآورد شده و با یکدیگر جمع شـده و مورد حکم از سـوی كميسـيـون قـرار می گیرد و هیچ یک با دیگری تداخل ندارد . ) در هـر دو مـورد یعنی اضافه بنای زاید بر مساحت مندرج در پروانه چه در اراضی مسکونی و چه در اراضـی بـا کـاربـری تـجـاری ، صنعتی و اداری در صورت عـدم ضرورت قلـع بنا كميسيون حکم به پرداخت جریمه می نماید که مقید به حداقل و حداکثر قانونی است .
در تعیین ضریب جریمه ملاک هـا و معیارهایی باید رعایت گردد کـه عـدم رعایت آن دارای ضمانت اجـرای نقض رأی کمیسیون در دیـوان عدالت اداری خواهد بود . ایـن ملاک هـا و معيارهـا عبارتند از ۱ ) موقعيـت مـلـك از نظر مکانی ( در بر خیابان های اصلی یا خیابان های فرعی و یا کوچه بن باز یا بن بست ) ۲ ) تناسب جریمه با نوع استفاده از فضای ایجاد شده ۳ ) تناسب جریمه با نوع ساختمان از نظر مصالح مصرفی موارد ضرورت قلع اضافه بنا نیز عبارتند از : ۱ ) مغایرت با اصول ثلاثه ۲ ) احراز ضرورت قلع بنا هریک باید به صورت مجزا احـراز گـردد در غیراین صورت از موجبـات نقض رأی کمیسیون در دیوان عدالت اداری رأی خواهد بود .
در خصوص اضافـه بنـا بعـد از پایان کار رأی ذیل از هیأت عمومی دیوان عدالت اداری قابل توجه است :
به وکلاء معتمد در این زمینه مراجعه کنید
لوایح و پرونده های خود را با سپردن به غیر وکلا نابود نکنید.هر پرونده زمان، علم و دانش مخصوص به خود را می خواهد.
برای دسترسی به وکلای متخصص در این مورد از طریق تماس با ما اقدام نمائید
به امید دیدار شما