شما می توانید در این پست با موضوع «قـرار ابـطـال دادخـواسـت و آثار آن » آشنا شوید
قانونگذار در مواردی قرار ابطال دادخواست را به عنوان ضمانت اجرای اقداماتی قرار داده که خواهان باید معمـول دارد قرار ابطال دادخواست ، افزون بر آن ، در پی استرداد دادخواست نیز صادر می شود . در هـر حال ، قرار مزبور همواره از سوی دادگاه صادر می شود و با صدور آن ، پرونده از دادگاهی که به دعوا رسیدگی می نموده خارج می شود .
بعضی از مواردی که دادگاه اقدام به صدور قرار ابطـال دادخواست می نماید بررسی شده است. افزون بر موارد مزبور ، به موجب ماده ۲۵۶ قانون آئین داردسی مدنی، در صورتی که دادگاه رأساً صدور قرار تحقیق محلی و معاینهی محـل را لازم بداند ، تهیـه ی وسایل اجرای آن در مرحلهی نخستین با خواهان دعوا و در مرحلهی تجدیدنظر با تجدید نظر خواه می باشد .
در صورتی که به علت تهیه نشدن وسیله ، اجرای قرار مقدور نباشد و دادگاه بدون آن نتواند انشای رأی نماید ، چنانچه در مرحله ی نخستین باشـد ، قرار ابطال دادخواست صادر می شود و در مرحلهی تجدیدنظر ، تجدیدنظر خواهی متوقف می گردد ، امـا مـانع اجرای حکم نخستین نمی باشد.
همچنین ، بر اساس ماده ۲۵۹ قانون آئین داردسی مدنی در صورتی که دادگاه رأساً نسبت به صدور قرار کارشناسی اقدام نماید ، پرداخت دستمزد کارشناس در مرحله ی نخستین به عهده خواهان و در مرحلهی تجدیدنظر به عهدهی تجدیدنظر خواه است و چنانچه دادگاه ، در مرحلهی نخستین ، نتواند بدون نظر کارشناس ، حتی با سوگند ، نیز حکم صادر نماید قـرار ابطـال دادخواست نخستین صادر می شود و اگر در مرحله تجدیدنظر باشـد تجدیدنظر خواهی متوقف ولی مـانع اجـرای حـكـم نخستین نخواهـد بـود .
با توجه به ملاک مواد ۹۵ ، ۹۶ ، ۲۵۶ و ۲۵۹ قانون آئین داردسی مدنی می توان گفت در تمام مواردی که صدور حکم مستلزم انجام اقداماتی است که در محدودهی قانون ، خواهان باید انجام دهد و خواهان از انجام اقدامات مزبور علی رغم اعلام دادگاه ، خودداری می نماید قرار ابطال دادخواست صادر می شود .
افزون بر موارد مزبور ، چنانچه خواهان در مرحله ی نخستین و یا تجدیدنظر خواه در مرحله ی تجدیدنظر دادخواست خود را استرداد نماید ، به موجب مواد ۱۰۷ ( بند الف ) و ۳۶۳ قانون آئین داردسی مدنی ، دادگاه ، حسب مورد قرار ابطال دادخواست نخستین و یا تجدیدنظر را صادر می نماید . قرار ابطال دادخواست تجدیدنظر ، به هر علت که صادر شود ، با توجه به اینکه تجدیدنظر خواهی محدود به مهلت معینی است که تا صدور قرار ابطال دادخواست تجدیدنظر ، معمولا ، پایان می یابد ، موجب می شود که حق تجدیدنظر خواهی به طور کلی از بین برود.
آثار قرار ابطال دادخواست همـان آثـار قـرار رد دعواست . امـا ، قـرار ابطـال دادخواست ، بر خلاف قرار رد دعـوا و عـدم استماع آن ، در مـواد ۳۶۷ و ۳۶۸ قانون آئین داردسی مدنی، در زمره ی قرارهای قابل فرجام آمده است . )
به وکلاء معتمد در این زمینه مراجعه کنید
لوایح و پرونده های خود را با سپردن به غیر وکلا نابود نکنید.هر پرونده زمان، علم و دانش مخصوص به خود را می خواهد.
برای دسترسی به وکلای متخصص در این مورد از طریق تماس با ما اقدام نمائید
به امید دیدار شما